maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vuosipäiviä ja näyttelyitäOonalle tuli mittariin 11 vuotta toukokuun viimeinen päivä :)
Oona voi hyvin ja yhä mukavan energinen vaikkakin on eläkkeellä noista harrastushommista.
Vanhuuden tuomaa jäykkyyttä on havaittavissa takapäässä, mutta ei päivittäistä metsäilyä ja haukkuriekkumista haittaa yhtään :)


KANGASNIEMEN NÄYTTELY 10.6.2012


Moneen paikkaan Oona haluaa mukaan, mutta näyttelyt jättää mieluusti muille. Olisihan Oonakin kiva vielä joskus viedä veteraanikehään, mutta 2 vuotta sitten ainakin kehäkäytös oli niin junioritoimintaa, että odotellaanpa vielä. Ja mun kiintiö näyttelyihin on toviksi täynnä taas, vaikkakin seura oli kyllä hyvää tälläkin kertaa eikä matkaankaan tarvinnut lähteä yksin koirien kanssa, vaan perhe lähti tukemaan :) Ehkä kuitenkin olisi pitänyt pysähtyä ABC:n noutopöytään eikä ajaa Ristiinan Nesteelle... tai valita jotain muuta ;)

Ja niin hassua kuin tämä koiraharrastus onkin, niin näyttelyistä voi iloita satakertaisesti laatuarvostelu hyvästä mutta hieman olla pettynyt SA:n kanssa kolmossijaan ;-) No kenelle tarvii mitäkin. Jännitin jopa tätä näyttelyä, tällä oli enemmän merkitystä kuin monella aikoihin. Näin kahdesti painajaisia, etten saanut edes koiria kehään ja kaksi viimeistä yötäkin meni pitkälti sängyssä pyörien.

Ilmoitin siis sekä Pepsin että Ruutin näyttelyyn, Grzegorz Robak Puolasta kuulosti varteen otettavalta kokeilulta tälle vuodelle. Ja myös siksi, että näytti olevan seuraava näyttely johon ehdin ilmoittaa koirat!


 
Pepsin arvostelu:

Good size & proportions. Body not so muscular.
Head is in good type. Excellent top- & underline. Excellent handling.

AVO1 ERI SA PU3
oltiin pari kierrosta kakkosena, mutta vauhdikkaalla ravilla pääsi tällä kertaa ykköseksi. Se ei enää vaan riittänyt sitten paras uros kehässä. ROP oli trikkinarttu, jolla oli niin kahdehdittava moovi, että heitettiin paras narttu kehästä ulos ;) kun tuomari yritti näyttää, et se oli ylivoimaisesti ykkönen :D

Tuo lapuilla laatuarvostelun näyttäminen vaikuttaa näin aluksi tietty kamalalta, mutta kaipa ne vakiintuu kun kehikset tottuvat niihin. Mutta tarkkaan pitää tsekata, että milloin arvostelu päättyy, että milloin se näytetään.

- Pepsille siis kolme sunnuntaita peräjälkeen AVO1 :D heko heko

Sarin avustuksella Ruutikin oli kehässä :) Vaihdoin Ruutin hihnan päähän ja kävin näyttämässä tätä hurmaavaa pikkuherraa tuomarille. Miun omaan silmään ei kehässä vaikuttanut mitenkään pieneltä suhteessa muihin, vaikkakin Pepsi oli melko muhku ja sen edessä ollut varmaan nelinkertainen Pepsiin =o) Oli vähän kostea ilma :DRuutin arvostelu:

Intermediate size, not so muscular body. Head typical for a female! Not so long neck.
Not so good angulation. Not so good movement.

No niin :) ei pieni vaan keskikoinen ;) ja eihän Pepsilläkään ollut muscular body. Ja jotain aussielle tyypillistä, joskin nartulle :) Ja mitä TOKOa on nyt mietiskellyt, niin jos on noin monta jo not so good, niin tosi kiva, että jää vielä good :)

Kehästä tulin kyllä vähän sekaisena ulos papereineen, sillä kehis näytti keltaista ja sano hyvä, miusta kun vaadittiin sininen :) Mut siis keltainen riittää :) Yes, Yes, Yes :)

Mutta siis reissusta selvittiin poikien kanssa hyvin. Urheilusuoritukselta se tosiaan tuntui. Auto oli parkkiksen perällä ja erikseen kun kuljetti niitä. Pojat eivät missään vaiheessa edes toisilleen ärähtäneet. Pepsin sisko piti kyllä sellaista jöötiä, ettei pojat tainneet uskaltaa ;) Ruutikin totesi hyvin myöntyvästi, että yes madam, se on sinun häkkisi, vaikkakin minä olin siellä ensin .. mutta hyvin mukavan oloinen madam <3 Ruuti nyt muutenkin rakastui varmaan 10 koiraan ja ihastui 50.een. Sukupuoli ei ole olennainen, sanoo Ruuti.

.. ja tulee luopumaan lähiaikoina omasta viimeisestä (?) urosleimastaan...

Näyttelypaikalla Ruuti oli kyllä vähän äimänkäkenä ihmismassasta ja kehän laidalla odotellessa avo-luokkaa oli mielestäni ihan rauhallista ja hiljaista, kunnes Ruuti avasi äänensä. Taisi kysellä, että mikä meininki, mikä häppening? koska viereisen kehän suomenpystykorvat kertoivat mielipiteensä ja muutama aussiekin lähti mukaan. Aussieuros kehä oli kyllä ihan rauhallinen ja hiljainen, oikea herrasmieskehä :)

Mut emäntä on siis aktivoitunut, tämä oli jo kolmas viikonloppu putkeen. Agin SM:t katsellaan kotikatsomosta, kuten kävi TOKOn SM:lle. Josko kuitenkin ensi viikonlopulle jotain siunautuisi, juhannuksena on ainakin jäljelle päästävä ja agiloimaan :) ainakin harjoitusmielessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti