lauantai 27. heinäkuuta 2013

Puolen vuoden koonti; Pepsi


Pepsi yllätti jos ei itseään, niin meidät kaikki muut :D


Tässä Pepsi viilettää SM-AGILITY 2013 karsintaradalla
Koska Pepsi ei oikein mitään päässyt tekemään, kun minunkaan aika tokotreenaamisen ei oikein riittänyt, eikä oikein säät sallinut, niin helmikuussa aattelimme, että noh, ilmoitetaan se omiin kisoihin, kun matkakin on lyhyt ja onpahan jotain aktiviteettia sillekin. Loistava koira makaa vain kotona, niin eihän se käy. Harjoituksissa tehtiin jotain sotasuunnitelmaa kontakteillekin, lopetettiin jauhaminen, tehtiin pikku kivoja treenejä. Ja mitä väliä ;D
Lappeenrannasta 2.3. sitten korkattiin kevät tuplanollalla, tuomarina Mikkilän Sari. Ruutin kanssahan tein sitten seuraavana päivänä myös tuplan :)

4 viikon kuluttua Pääsiäisenä matkattiin Joensuuhun ja Mikkilän Sarilta napsittiin tupla ja vitonen. Viisi kisaa ja puolet oli jo kasassa.

13. - 14.4. kisattiin taas Lappeessa Siimeksen radoilla, 5 rataa, mutta loppusaldo kaksi hylkyä, kaksi vitosta mutta sentäs yksi nolla. Seuraavalla viikolla tehtiin perjantai illan Kotkan kisoissa kahdella radalla virheitä kevään edestä, mutta viimeiseltä väännettiin pakosti nolla. SM nollat kun tarvitsi kolmelta tuomarilta. Sunnuntaina sitten Siimekseltä tupla taas ja ekan radan jälkeen oli siis jo nolla kasassa. Pepsi on ihan sika pätevä :D


Toukokuun lopussa käytiin vielä tsekkaamaassa Allan Mattsonin radoilla kisakunto ulkokentällä ja eka puomihan meni ihan ryydloikaksi mennen tullen ja sitten tultiin pois sieltä radalta.  Toisella agiradalla ei kepit oikein löytyneet ja hyppiksellä sitten tehtiin unelma rata ja sillä tultiin toiseksi. :)

Ja matkaan SM kisoihin :) Tiinan ja kelpojen kanssa :) Hotelli oli loistava! Matkan suurin haaste oli löytää Kirkkonummelle kuin hotellillekin ja helpoin osuus lienee hyppyradan ohjaus. Tosin siinä tuli klassinen virhe pituudella, Pepsi kun tuppaa hyppäämään sen tavis hyppynä, jos käy kääntämään.  Ja kävinhän minä ja siitähän se se puikahti vinosti, korjattiin ja paineltiin rata loppuun tulos 5.56. Kyllä tuntui  rata hyvältä ja juostiin vielä juoksunartun perästä heti :) Tulipahan sekin kokeiltua samalla.


SM-kisojen jälkeen alkoi pieni huili, käytiin Mikkelissä heinäkuussa toteamassa, että honwymoonit on ohitse, tosin eka rata oli hyvä, paitsi A:lta lähti isolla loikalla, mutta sen jälkeinen elämä kuitenkin handlattiin ilman virhettä & hylkyä. Toinen rata meni sitten aluksi muuten hyvin, mutta ylösmeno loikattiin puomilta jo heti toka esteellä ja radan loppupuolelle mentiin ihan ok, kunnes A:ta loikkasi taasen ja sitten piu-olikin jo väärällä hypyllä.


Heinäkuun toiset kisat ajoittuivat hääpäiväksi Kiteelle, jonne loppupeleissä lähdin päivävisiitille ja yksin. Siskoa on mentävä katsomaan toiste. Torstai illan  vastuullisena TOKO kokeessa painoi omissa jaloissa rutkasti, mutta totuushan on, että jos ei yöllä saa kunnolla nukuttua, aikainen aamuherätys on vain pelastus :)


Pepsin saldo päivästä oli loistava!

1. hyppyrata 0
2. hyppyrata 0
1. agilityrata 0
2. agilityrata 0
3. agilityrata 0

Epäilin hieman viimeiselle radalle lähtiessä, että voiko enää tehdä nollaa,  mutta kyllä, kyllä näköjään voi. A:n alastulo vähän epäilytti, se lähti aika ylhäältä.  Pepsi lunasti itselleen tittelit:
JUMP VETERAN - OPEN
 AGILITY VETERAN - NOVICE
ja bonuksena oli HIGH IN TRIAL AGILITY, eli päivän paras.

Säännöt ovat erilaiset kuin FCI:n mutta kisassa kisan sääntöjen mukaan ;)
Nämä nollat eivät kelpaa meidän agilityyn, ne on tehtävä erikseen.

Keväällä ehdittiin käydä myös verijälki kokeessa kolmesti. Kaksi koetta meni harjoitellessa, kolmanteen lähti jo alusta ihan toiseen malliin ja sieltä tulikin helteisenä päivänä 1 tulos :) Makauksilla vietti enempi aikaa kuin olis tarve, mutta näytti että huili ja veti henkeä.

Katotaan mitä loppu vuosi tuo tullessaan. Pepsi näköjään yllättää useasti ohjaajansa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti