maanantai 1. heinäkuuta 2013

Puolen vuoden koonti; Ruuti

Aloitin vuoden vaihteessa työt ja niin se on vaan aika hurahtanut ja luppovapaa-aika menee joko koiran treenaukseen & lenkitykseen, kotihommiin tai luppoiluun :)  Konehommiahan ei Jannen kanssa pääse ollenkaan tekemään, joten pikkaisen on menty pintaliidolla alkuvuosi. Vaan ei siinä mitä, kun koirat sentään oli ehditty jotenkin kouluttaa aiemmin, joten kevät sitten kisailtiin.

RUUTIN 2013 ENSIMMÄINEN PUOLISKO


Kuva on kovin kesäinen, sitä odotellessa, mutta itseensä saa Ruuti olla tyytyväinen tammikuisista tokoiluista. Emäntäkin on erittäin tyytyväinen. (Tähän on kirjoitettu pakkasiltoina ja nyt sitten heinäkuun eka jatketaan. Ei tarttee kesää odotella, se kyllä tuli ajoissa ja hyvin lämpimänä!)

Loppiaisena vihdoin korkattiin etusivua pidemmälle kisakirja, joka oli siis vahvistettu jo elokuussa viikkoa ennen Pieksämäen kisoja. Tällöin osallituvaksi koiraksi vielä vaihtui Pepsi, kun paikkamakuu hajosi atomeiksi.  Mutta tälläkin kertaa paikkana oli  Pieksämäki :)

Tässäpä pisteet: 6.1.2013 Pieksämäki tuomari Kaisa Poutanen
10 luoksepäästävyys
10 paikkamakuu ( naapuri oli aika vinossa Ruutiin päin ja rivin yksi koira piippasi, mutta Ruuti oli tosi nätisti. Oli sen verran vakuuttavaa seuraa, et paras oli vain olla siellä muiden joukossa ;)

9 seuraaminen kytkettynä
8,5 seuraaminen irti
10 liikkeestä maahanmeno
7,5 luoksetulo ( perusasento jäi todella vinoon ja miettiessäni siinä annanko käskyn vai en, aika loppui)
9 liikkestä seisominen ( epävarma pysähtyminen... tai jotain)
9 estehyppy seisoen ( ennakoi istumisen ainakin)
9 kokonaisvaikutus

179,5 pistettä 1 - tulos ja 2 sija
pikkuruisen jäi asenne vaisuksi normiin, mutta teki kuuliaisesti.


26.1.2013 matkattiin Kotkaan Pulliaisen Riikan arvosteltavaksi
10 luoksepäästävyys
8,5 paikkamakuu ( yksi koira lähti heti kun jätimme koirat, naapuria haistelemaan ja otettiin ihmisriviin seisomaan.

5  seuraaminen kytkettynä
7 seuraaminen irti
9 liikkeestä maahanmeno
9,5 luoksetulo ( perusasento jäi todella vinoon ja miettiessäni siinä annanko käskyn vai en, aika loppui)
10 liikkestä seisominen ( epävarma pysähtyminen... tai jotain)
9,5 estehyppy seisoen ( ennakoi istumisen ainakin)
9 kokonaisvaikutus

168 pistettä 1 - tulos ja 6. sija

Luoksetulossa perusasento jäi todella vinoon ja miettiessäni siinä annanko käskyn vai en, aika loppui. Seuraaminen oli todella huonoa siellä kohdin missä paikkamakuu suoritettiin.

Tässä välissä käytiin myös agiloimassa. Marin ja Montyn kanssa käytiin katsomassa Ojangon halli ja tulokset eivät olleet nollia , tuloksia kuitenkin :) Lappeenrannassa sitten omissa kisoissa käytiin kanssa ja sieltä sitten irtosikin tuplanolla ykkösistä ja Ruuti siirtyi kakkosluokkaan :) 8 kisaa sitäkin iloa sitten kesti.

23.3.2013 Pieksämäki, Tuire Marjamäki tuomarina
10 luoksepäästävyys
10 paikkamakuu

8,5  seuraaminen kytkettynä
9,5 seuraaminen irti
10 liikkeestä maahanmeno
7 luoksetulo
9,5 liikkestä seisominen
10 estehyppy seisoen
9,5 kokonaisvaikutus

184,5 pistettä 1 - tulos ja 3. sija TK1 :)

Huhtikuussa Ruuti kävi pettymässä Pieksämäellä tehden kaksi hylkyä kakkosten agiradoilla. Ilme oli kyllä niin pettynyt, kun näki, että kenttä oli täytetty esteillä, eikä tokoa ollutkaan luvassa. Puomi hirvitti myös tuolla kovasti. Ruuti ottikin huilia agista, painotti vähän enemmän tokoa.

1.5.2013 Lappeenranta tuomarina Pauli Härkönen AVOIN LUOKKA

10 paikkamakuu :) :)

7 seuruu
10 liikkeestä maahanmeno
9 luoksetulo pysähtyen seisomaan
9 liikkeestä seisominen
9 nouto
10 kaukokäskyt
9.5 hyppy istuen
8 kokonaisvaikutus

184 pistettä 1 - tulos KP ja 2. sija

paikkamakuu meni hienosti tutussa paikassa. Seuruussa en ehtinyt ottaa hallintaan ennen kehäämenoa, koska palkkaus paikkamakuusta oli kovin ruhtinaalinen ;) ja olimme ekat. Asettui kyllä ennen kuin seuraaminen loppui :) Perusasennot olivat vinoja.

8.5.2013 Tuusula BH-koe... Hylätty
- ensimmäinen ulkokoe, seuraamisessa ei oikein pysynyt mukana & vireessä, kummassakaan ja paikallaolossa lähti kun kaveri oli tehnyt seuraamiset. Tuli luokse ja tuli kovaa. Särkivaaran leirillä vietettiin pari päivää tokon parissa, oli taas antoisaa ja Ruutikin oppi olemaan jo yökylässä vähän paremmin, tosin sai nukkua vapaana.

24.5.2013 Ruokolahti agia Allan Mattson... pienet kertaustreenit edellisten kisojen jälkeen koiralle ja kisoihin. Ekalta radalta lentokeinu 5 ja 2. sija, toiselta renkaan ohitus hyl. Kyllähän se tekee, mutta ei ole syttynyt lajiin...

12.6.2013 iltakisat Lappeenrannassa agia, Elina Hannikainen... taisi taas jäädä vähän tokopainotteiseksi ne vähäisetkin treenit. Kepeistä tehty sentään havaintoja, mitä pitäisi korjata... Tällä kertaa tuloksena ylkkä nolla jolla voitto ja hyppyradalta kasavirheitä ja yliaikaa. :) Selvästi myös yleisön läheisyys vaikutti koiraan ja hallintaan saaminen lähdössä oli  hmmm.... vaihtelevaa. Sisällä ei meinannut onnistua millään ja ulkona lähti perään hypyn ohitse.

Kuvamateriaaliakin on olemassa, mutta niiden lataaminen vie aikaa... vielä lisää :D

29.6.2013 TOKO SM  - joukkuekisa Pieksämäki - persiilleen män, 87 pistettä...

No se sitten sattui se ensimmäinen epäonnistuva koe, jossa vaikuttimena oli helle ja nesteytykseen pieleenmeno. Ja se vielä sitten korostui! Kuumuus sotki miun päänkin aika totaalisesti ja 45 minsan tauko 11 koiraa ennen sotki vielä lisää. Lopputulos ei ollut mitenkään mairitteleva, Ruuti pissi kehään ja oli ihan kupla otsassa kehään mennessä, mutta ulkopuolella palkkojen kera ei tietty sitä huomannut. Ruutihan joi häkissä ja sitten kun viilennyspeittoa kävimme kastelemassa niin ämpäristä oikeastaan aika tolkuttomasti.

En saanut kehään mentyä sitä kunnolla sivulla ja teki sellaisen lenkin vuotaen jo ylitse. Seuruun teki suht mukana kulkien, mutta lopussa sitten lorotti ihan kunnolla kehään. Luulin, että se oli siinä, kiitti ja moro, mutta saimme vielä jatkaa. Anteeksi vain kanssa kisaajat! Liikkeestä maahanmeno ja nouto oli vielä siinä kehässä.

Toista kehää ennen oli pari koirakkoa, ehdin käyttää vähän lorottelemassa, mutta eihän sitä silloin enää pissittänyt. Luoksetulon alkuun taas en meinannut saada perusasentoon. Jäi siihen yleisön eteen ja istuikin kun olin mennyt 25 metrin päähän. Myös ensimmäisen kutsun, epäröi stoppia ja päätyi sitten heittäytyy maihin 3/4 matkan tultuaan eikä meinannut enää tulla luokse. Seisominen oli ok, kaukoissa nousi sillä kolmannella ja hyppy oli ok. Noh, pisteitähän näistä mistään paljon tullut, kokonaisvaikutus 6 molemmissa. Paikallaoloa odoteltiin noin puoli tuntia ja sieltä sitten lähti ehkä noin 2 minsan paikkeilla, minua etsimään. Yksi koira oli lähtenyt jo aiemmin. Kasaan raavittiin 87,xx pistettä :/

Noh, virhearviointeja tulee. Ruuti kuitenkin kaikessa siinä suuressa häiriössä teki liikkeitä sinnepäin vaikka ei olo ja virekään ihan kohdalla ollut. Vahvistuipa sekin, että en ole helle ihminen ja ehkäpä arvokisat ei ole minua varten. Mutta... en minä nyt ihan vielä täysin hanskoja tiskiin lyönyt ja maita myynyt asian suhteen, se vaan vaatii enempi harjoittelua ja totuudenmukaista arviointia osaamisesta. TOKOn suhteen asiat on ennallaan, tämä ei siihen vaikuttanut mitenkään :)

Joukkuekavereista Satu ja Iiris joutuivat EVL:ssä tiukkojen sääntöjen uhriksi, ruudun reitti ei mennyt ihan kehän sisäpuolella ja punainen kortti, kiitos ja näkemiin. Hyvin menneen alun jälkeen pettymys suuri. Alokoirat vetivät karvaa vaille ykköset, onnittelut siitä Tommille ja Tarralle ja Elinalle ja Jussalle, Jussa vielä korkkasi kisauransa :) Kiitokset joukkuejohtaja Eijalle ja avustaja Tiinalle, Sagan jäädessä juoksemaan kotiin.  Joukkuehenki oli hyvä :) Kiitos teillä kaikille mukavasta päivästä :)

Olihan tämän puolikkaan voinut hohdokkaamminkin päättää, mutta kellä onni on, se onnen kätkeköön, niin kun epäonnistuminen tulee, niin puretaan kaikki ja jätetään epäonnistumisetkin taakse. Puolikas on mennyt loistavasti Ruutin osalta, plakkarissa TK1 ja nousu Agissa 2-luokkaan, mutta kyllähän sitä sitten onnistumistakin odottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti